kezdőlap e-mail oldaltérképNyugat- Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. - 9700 Szombathely, Kőszegi u. 23. Tel.: 06 94 / 342-983, 06 94 / 500-780, Fax: 06 94 / 500-786

A Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Részvénytársaság azzal a céllal jött létre, hogy a rendelkezésre álló pénzügyi források biztosításával részt vegyen a nyugat-dunántúli régió kis- és középvállalkozásainak tőkeellátásában, és emellett széleskörű szakértői és tanácsadási tevékenységet végezzen.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2001. augusztus 25-én a területfejlesztési program intézkedéseihez kapcsolódóan Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Phare "Tükörprogram" címen vissza nem térítendő támogatás elnyerésére írt ki pályázatot.

A nyugat-dunántúli régió kis-és középvállalkozásainak fejlődését elősegítő szakértői és tanácsadói tevékenység szélesítésének érdekében a Nyugat-Pannon Rt. 2001. szeptember 28-án adta be pályázatát "Régiós innovációs tanácsadói hálózat létrehozása" témakörben, melyet a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács az 51/2001. (XII.10.) számú határozata alapján elfogadott.

A pályázati projekt megvalósítása során a Nyugat-Pannon Rt. a régióban működő a lehető legnagyobb számú kis- és középvállalkozással és tanácsadó céggel, szakértővel került kapcsolatba.

A jelenleg futó projekt alapvető célja az üzleti alapon szerveződő innovatív vagy K+F tevékenységet megvalósító projektek, vállalkozások (jellemzően kkv-k) segítése gazdasági-pénzügyi tanácsadással, valamint finanszírozással és forrásszervezéssel, illetve az innovatív projektekben rejlő gazdaságossági, pénzügyi és megtérülési kockázatok felmérése, továbbá ezen kockázatok mérséklése pénzügyi relevancia-vizsgálaton keresztül.

Bővebb információ társaságunknál kérhető.